DomůCZ/SK MMAMíří Viktor Pešta do americké PFL? Milion dolarů je velké lákadlo

Míří Viktor Pešta do americké PFL? Milion dolarů je velké lákadlo

Druhý Čech v UFC a aktuální šampion polotěžké váhy organizace OKTAGON MMA, to je Viktor Pešta. Svůj opasek získal v září na turnaji OKTAGON 28, když doktor zastavil zápas a nepustil jeho soupeře Stephana Pütze do 4. kola. Němec si hned žádal odvetu a organizace ji také oznámila. Jenže se vyskytl problém s tím, že Pešta údajně o odvetném zápase nevěděl.

Od té doby jsou věci v řešení, ale aktuálně to na setrvání Pešty v OKTAGONU moc nevypadá. Před pár dny totiž promotér organizace Real Fight Arena (RFA), kterým je Boris Marhanský řekl, že Pešta aktuálně na nějakou dobu odejde z domácí scény. A tato informace se zdá být ještě důvěryhodnější poté, kdy slovenský Šport přišel s tím, že dle jejich zdrojů dostal Viktor Pešta nabídku od americké organizace Professional Fighters League (PFL).

Když nepočítáme bojovníky UFC a BELLATORU, tak Viktor Pešta je nejvýše postavenou polotěžkou váhou ve světovém žebříčku. Viktor se tedy možná objeví v organizaci PFL, která funguje turnajovým způsobem. Přes utkání ve skupinách a následné semifinálové vyřazovací zápasy se bojovníci dostanou až do finále, ve kterém se bojuje o jeden milion amerických dolarů, což je v přepočtu něco přes dvacet milionů korun českých.

Celá záležitost však pravděpodobně ještě není definitivní. Na dotazy médií Viktor Pešta zatím nereaguje. Kam nakonec zamíří, to se jistě už velmi brzy dovíme.

Zdroj: Šport

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

SLEDUJ NÁS

5,911FanoušciTo se mi líbí
3,867SledujícíSleduj
87SledujícíSleduj

NEJČTENĚJŠÍ