DomůUFCKhamzat Chimaev chce bojovat s Nickem Diazem: Zjistíme, kdo je skutečný gangster

Khamzat Chimaev chce bojovat s Nickem Diazem: Zjistíme, kdo je skutečný gangster

Khamzat Chimaev by rád poměřil síly s legendárním Nickem Diazem. A není to nereálné. Starší z populárních bratrů se chce vrátit do oktagonu UFC. O svém návratu jednal během turnaje UFC 261 s Danou Whitem.

Zdroj: UFC

“Borz” se má, poté co se vypořádal se svými zdravotními problémy, vrátit do klece UFC ještě v tomto roce. Chimaev ještě před nedávnem mluvil o tom, že odejde do sportovního důchodu, protože nevěřil, že by se kvůli zdravotním problémům mohl dostat opět na vrchol a bojovat o nejvyšší vavříny. Teď to však vypadá tak, že zápasník je opět v plné síle a chce bojovat s těmi nejlepšími. Nyní se v rozhovoru s médii vyjádřil k tématu svého potenciálního souboje s Nickem Diazem.

“Chci s ním bojovat. Byl by to parádní zápas. Sledoval jsem jeho souboje, když jsem byl malý a teď bych se s ním chtěl utkat. Pro mě je to ideální volba. Líbí se mi. Zjistíme, kdo je opravdovým gangsterem. Myslím, že to právě on je tím skutečným gangsterem v tomto sportu, ale uvidíme.”

Khamzat Chimaev (9-0) se stal miláčkem fanoušků poté, kdy v UFC vyhrál tři zápasy během 66 dní. Naposledy jsme jej v oktagonu UFC mohli vidět v září loňského roku, kdy mu stačilo 17 sekund na to, aby knokautoval Geralda Meerschaerta.

V dalším souboji se pak měl utkat s Leonem Edwardsem, ale zápas se kvůli Chimaevovým zdravotním problémům neuskutečnil. UFC se snažilo bojovníkovi pomoci s léčbou, ale Dana White informoval, že Chimaev neuposlechl pokynů lékařů a v průběhu terapie trénoval, což ještě zhoršilo jeho zdravotní stav. Následně “Borz” informoval veřejnost o tom, že se svou kariérou končí. Nyní však došlo k obratu o 180 stupňů. Chimaev se vrátil k tréninkům a vyhlíží svého dalšího soupeře. 

Nick Diaz (26-9, 2 NC) se neukázal v kleci UFC od zápasu s Andersonem Silvou na turnaji UFC 183, který se uskutečnil v lednu 2015. Brazilec tehdy zvítězil na body, ale po čase byl výsledek změněn na “no-contest”. Silva byl pozitivní na doping a v organismu Nicka Diaze se našly stopy marihuany. Před zápasem se “Spiderem” prohrál Diaz dva souboje, a to s Carlosem Conditem a Georgesem St. Pierrem. Během své kariéry Diaz působil v organizacích EliteXC, Strikeforce nebo PRIDE.

Zdroj: MMA Junkie

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

SLEDUJ NÁS

5,911FanoušciTo se mi líbí
3,867SledujícíSleduj
87SledujícíSleduj

NEJČTENĚJŠÍ