DomůUFCŠéf UFC Dana White: Khabib se vrátí pro třicáté vítězství

Šéf UFC Dana White: Khabib se vrátí pro třicáté vítězství

Minulý víkend, na turnaji UFC 254, Khabib Nurmagomedov porazil Justin Gaethjeho a uhájil tak pás šampiona lehké váhy. Po utkání pak neočekávaně ohlásil konec své MMA kariéry.

Embed from Getty Images

I když Khabib od té doby několikrát potvrdil, že své rozhodnutí nezmění, přesto se nepřestává spekulovat o tom, jestli je jeho konec definitivní nebo ne.

V rozhovoru pro CBS Sports Radio tyto spekulace přiživil i šéf UFC Dana White, který řekl, že je po celou dobu s Khabibem v kontaktu. Dodal pak, že věří, že se Nurmagomedov vrátí ještě na jeden zápas, aby splnil slib, který dal svému otci.

“Jsme s Khabibem v neustálém kontaktu. Po zápase s Gaethjem jej přemohly emoce. Jsem přesvědčený, že bude chtít získat rekord 30-0. Nemyslím si, že skutečně odešel na odpočinek. Jeho otec si přál, aby Khabib měl rekord 30-0 a myslím, že Khabib přání svého otce splní.”

Khabib Nurmagomedov (29-0) ukončil svou kariéru jako neporažený šampion lehké váhy. V minulosti porazil taková jména jako jsou Conor McGregor, Al Iaquinta, Edson Barboza, Justin Gaethje nebo Dustin Poirier. A právě v zápase s Poirierem stál poprvé v UFC v jeho rohu mentor, trenér a především otec, Abdulmanap. Khabib tak měl vůbec poprvé možnost oslavovat své vítězství přímo v oktagonu UFC se svým otcem. Abdulmanap však v červenci zemřel.

V minulosti se často mluvilo o potenciálním souboji Khabiba s Georgesem St-Pierrem, o kterém snil Khabibův otec. Je tedy možné, že nakonec se přece jen takový zápas uskuteční a Khabib bude mít možnost skutečně splnit slib darovaný otci.

Zdroj: CBS Sports Radio| MMA Junkie

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

SLEDUJ NÁS

5,911FanoušciTo se mi líbí
3,867SledujícíSleduj
87SledujícíSleduj

NEJČTENĚJŠÍ