DomůUFCJsem nejlepší polotěžkou vahou na světě – Adesanya si je jistý výhrou...

Jsem nejlepší polotěžkou vahou na světě – Adesanya si je jistý výhrou nad Blachowiczem

Israel Adesanya si je dobře vědom svých schopností a věří, že je nejlepší polotěžkou vahou na světě. Aktuální šampion UFC střední váhy to řekl v rozhovoru s Arielem Helwanim.

Embed from Getty Images

Adesanya s Helwanim hovořil také o svém názoru na polotěžkou váhu. Určitou míru srovnání asi má, vždyť v minulosti, když ještě bojoval v kickboxu, válčil v těžké váze.

“Říkal jsem, že každým zápasem se rozvíjím, zlepšuji se. Všichni se se mnou chtějí co nejdříve utkat, aby mě mohli porazit. Vědí, že v tomto sportu dosáhnu velkých věcí. Ale mě to nezajímá. Chci jen čas, abych na sobě mohl dále pracovat. Pořád makám a jsem stále lepší. Teď můžete říci, že jsem nejlepší polotěžkou vahou na světě.”

Helwani se pak Adesanyi zeptal na potenciální zápas s Blachowiczem. “The Last Stylebender” jasně odpověděl, že by ten zápas by vyhrál.

“Stoprocentně bych ho porazil, ale nejdříve si o tom musím promluvit s trenéry. Nejsem jako Paulo Costa nebo Jon Jones – oni kolem sebe mají jen přitakávače, kteří nepřemýšlí. Já jsem všeho dosáhl společně se svými trenéry. Budoucí kroky řešíme vždycky společně. Líbí se mi myšlenka souboje s Janem. Líbí se mi myšlenka bojovat s Cannonierem. Všechno je otevřené. Teď si ale chci odpočinout. Každopádně polotěžká váha vypadá opravdu dobře a já jsem nejlepší zápasník této váhy na světě.”

Dlouho se také hovoří o potenciálním souboji Israela Adesanyi s Jonem Jonesem. Dvou bojovníků, kteří k sobě nechovají vůbec žádné sympatie a kdykoli mohou, tak se navzájem provokují. Adesanya už dlouho říká, že v budoucnosti stoprocentně dojde k zápasu s Jonesem, ale jak je patrné z rozhovoru s Helwanim, zajímá jej také souboj s Blachowiczem. Jestli se však některý z těchto soubojů uskuteční, na to nám odpoví asi jen čas.

Naopak jistotou je, že Jan Blachowicz se při své první obhajobě pásu šampiona polotěžké váhy UFC utká s vítězem souboje Santos vs. Teixeira, který proběhne 7. listopadu.

Zdroj: Twitter Ariel Helwani

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

SLEDUJ NÁS

5,911FanoušciTo se mi líbí
3,867SledujícíSleduj
87SledujícíSleduj

NEJČTENĚJŠÍ